Morgonsex – Din nyckel till en bättre dag!

De flesta av oss har hört talas om hälsofördelarna med sex, men har du någonsin övervägt att göra det till en del av din morgonrutin? Visste du att det finns flera anledningar till varför du bör överväga att ha sex direkt när du vaknar? Förutom den uppenbara glädjen som det kan ge, kan morgonsex faktiskt ha många positiva hälsoeffekter.

Här är några hälsofördelar med morgonsex:
  1. Ni kommer närmare varandra Att ha sex på morgonen kan stärka din relation. Detta beror på att ni kommer närmare varandra på ett intimt sätt och får starta dagen med positiv energi. Dessutom kan ni vara avslappnade och osminkade, vilket kan hjälpa dig att känna dig bekväm med din partner.
  2. Det sätter igång fettförbränningen Ett morgonpass i sängen kan faktiskt hjälpa dig att bränna kalorier. När vi har sex i en timme förbränner vi 240 kalorier om vi är män och 180 kalorier om vi är kvinnor. Detta innebär att du kan få en energikick och träna samtidigt.
  3. Ni blir piggare Ett morgonpass kan göra dig piggare än en kopp kaffe. Under sex utsöndrar kroppen endorfiner som ger en känsla av lycka och eufori. Detta kan bidra till att du känner dig mer vaken och alert under hela dagen.
  4. Du blir mindre stressad Regelbundet sex kan bidra till att minska stressen i ditt liv. När vi har sex utsöndrar kroppen positiva hormoner som endorfiner och oxytocin, vilket kan hjälpa till att öka smärttröskeln och ge en känsla av tillfredsställelse. Så varför inte starta dagen med en dos av dessa positiva hormoner?
  5. Det är bra för immunförsvaret Regelbundet sex kan faktiskt hjälpa till att förbättra ditt immunförsvar. Studier visar att personer som har sex en till två gånger i veckan har ett ökat skydd mot infektioner. Dessutom har män som har regelbunden utlösning en minskad risk för prostatacancer.
  6. Det höjer humöret Att ha sex kan hjälpa till att höja humöret och minska känslor av nedstämdhet. Sex utsöndrar hormoner som melatonin, serotonin och oxytocin, vilka har en positiv effekt på vårt humör. Dessutom har vissa föreningar i mannens sperma humörhöjande effekter på kvinnor.

Morgonsex kan inte bara ge dig en bra start på dagen, utan kan också ha många positiva hälsoeffekter. Varför inte prova det några gånger i veckan och se hur det påverkar ditt humör och välbefinnande?

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”.